SUUR ÜLEVAADE | Kes on „Eesti otsib superstaari“ senistest võitjatest kõige edukam? (Teadagi kes ...

)
http://www.ohtuleht.ee/828740/suur-ulev ... ige-edukam...
Kolmas hooaeg, võitja Ott Lepland
2009. aasta septembris sai alguse staarisaate kolmas hooaeg, saatejuhtideks Tanel Padar ja Ithaka Maria. Maarja-Liis Ilus vahetas Heidy Purga kohtunikelauas välja. Eelvoorudes osales üle 1500 lauljahakatise, finaali pääses kümme. Superfinaalis võistlesid Ott Lepland ja Birgit Varjun. Plaadilepingu ja 100 000 krooni pani taskusse Ott Lepland.
- Vahetult pärast saatevõitu sai Otist 2010. aasta kevadel etendunud muusikali „Keskkoolimuusikal“ peaosaline Troy Bolton
- 2010. aasta aprillis ilmus Oti debüütalbum „Ott Lepland“
- 2010. aasta detsembris andis kirjastus Pilgrim välja fänniraamatu „Lubage mul olla. Ott Lepland. 8 kuud superstaarina.“ Osa raamatu müügitulust kanti stipendiumifondi, mis võimaldas kolmel lootustandval noorel WAF-i laulukoolis laulmist õppida. Noored valis Lepland välja ise
- „Kuldne Plaat 2010“ jagamisel sai Ott Eest Koolimissi eriauhinna kui kõige ilusam artist
- Novembris 2011 toimus saate „Laulupealinn“ finaal, kus Ott esindas Kärdlat. Kärdla võitis saate
- Teise stuudioalbumi „Laulan ma sind“ andis Ott välja 2011. aasta lõpus
- „Kuldne Plaat 2011“ valimisel tunnustati teda aasta uustulnuka, aasta raadiohiti ja aasta edukaima artisti internetis auhindadega
- Aastal 2011 valiti Ott Raadio 2 Aastahiti unistuste bändi lauljaks
- 2012. aastal sai Ott Eesti Muusikaauhindade jagamisel aasta meesartisti auhinna
- Võistlusel „Eesti laul 2012“ osales Ott looga „Kuula“ ning võitis saate, teenides pileti Eurovisionile
- Bakuus peetud Eurovisionil pääses „Kuula“ finaali ning saavutas seal kuuenda koha
- Ott on näitlejana kaasa löönud filmis „Vasaku jala reede“ ning osalenud populaarses telesaates „Su nägu kõlab tuttavalt“
- Kolmanda stuudioalbumi „Öö mul kannul käib“ andis Lepland välja 2012. aasta detsembris, jäädes finaalis teiseks
- 2013. aastal sai Ott Eesti Muusikaauhindade jagamisel aasta meesartisti ja aasta popalbumi auhinnad
- „Kuldne Plaat 2013“ jagamisel pärjati Ott aasta esitaja ja aasta raadiohiti auhindadega
- Neljas album „Siinpoolne“ nägi ilmavalgust 2015. aasta mais
- Aastal 2016 ilmus Oti viies stuudioalbum, akustiline „Maailm mu ees“